Sökmotorkonsult.se

#89 ChatGPT

Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 89 av Sökpodden

I #89 av Sökpodden gör vi vår 11:e SEO-clinic, vi pratar Performance Max och avslutar med snackisen ChatGPT. Du hänger väl med?

Då är det dags för årets sista avsnitt av Sökpodden, tillika det 89:e i ordningen. Julbordet består detta år av följande tre ämnen:

SEO-clinic

I vår 11:e SEO-clinic tar vi oss an tre av våra lyssnares sajter och ser vilka möjligheter och förbättringar vi kan hitta när det gäller SEO.

Frågor om Performance Max

Inom Google Ads är det ett stort fokus på kampanjtypen Performance Max. I detta ämne ställer vi oss 10 intressanta frågor kring Pmax.

ChatGPT och digital marknadsföring

Ingen kan väl ha missat snackisen ChatGPT. Är hajpen rimlig? Vi pratar om och spekulerar kring chattboten från ett digitalt marknadsföringsperspektiv.

Vad tyckte du om 2022 års sista avsnitt? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com och berätta. Det uppskattar vi väldeliga!

God jul och gott nytt år önskar vi alla lyssnare! Tusen tack för att ni lyssnat på Sökpodden under året.

Du lyssnar på avsnitt #89 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så lyssnare du via ItunesSpotify, RSS, eller valfri annan poddapp.

I detta avsnitt medverkar Sara Karlsson, Michael Wahlgren och Felix Brynje.

Play

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.