Sökmotorkonsult.se

#86 Hjälpsamt?

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Matsson i avsnitt 86 av Sökpodden

I #86 av Sökpodden pratar vi om Helpful content update, Consent mode och prisstrategi. Du hänger väl med?

Lite senare än planerat men nu är äntligen avsnitt 86 av Sökpodden här. Denna gång bjuder vi på följande tre ämnen:

Helpful content update

Det har varit mycket surr kring Googles nya uppdatering som går under namnet Helpful content update men vad hände egentligen?

Consent mode

Consent mode är krångligt tekniskt, legalt och marknadsföringsmässigt. Ett perfekt ämne för Sökpodden helt enkelt.

Prisstrategi

Pris kan vara en väldigt viktig faktor för att lyckas med digital marknadsföring. Vi pratar prisstrategi i relation till marknadsföring från ett antal olika perspektiv.

Gillade du avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com och berätta vad du tyckte.

Avsnitt #86 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så kan du lyssna via ItunesSpotify, RSS, eller valfri annan poddapp.

I detta avsnitt medverkar Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Matsson.

Sidan är senast uppdaterad 2022-10-19

Play

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Sökmotormuseum

Pineberry öppnar världens första sökmotormuseum

Efter 16 framgångsrika år inom digital marknadsföring har vi på Pineberry beslutat att utöka våra tjänster genom att öppna det allra första sökmotormuseet.

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Mattsson i avsnitt 92 av Sökpodden

#92 Fåfänga

Avsnitt 92 av Sökpodden är här! Denna gång pratar Simon, Micke och Tilde om Bing är värt att satsa på, går igenom några nyheter som kommit inom Performance Max och avslutar avsnittet med en diskussion om nyckeltal som faller under det mindre smickrande begreppet Vanity Metrics. Du lyssnar väl?

Google analytics

Din data i GA4 kommer skilja sig

Stämmer inte din siffror i GA4 mot det du ser i UA? Även om detta kan kännas frustrerande är det väntat. GA4 och UA skiljer sig på så många sätt att datan inte är helt jämförbar. Däremot kan det vara bra att förstå varför du ser skillnader i dina siffror och hur stora skillnaderna är.

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!