Sökmotorkonsult.se

#80 Motvind

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom i avsnitt 80 av Sökpodden

I #80 av Sökpodden pratar vi URL-struktur, Facebooks motvind och avslutar med Facebook Conversion API. Lyssna gärna!

I detta jubileumsavsnitt av Sökpodden dukar vi upp en meny med tre festliga ämne:

URL-strukturer

Vad är viktigt att tänka på från ett SEO-perspektiv när du skapar din URL-struktur? Och finns det andra saker som också är viktiga att ta hänsyn till? Detta är några av de frågor vi pratar om i detta ämne.

Facebooks motvind

Det är mycket som gått mot Facebook på slutet. Vi går igenom några av dessa saker och pratar om hur det påverkar dig som annonsör.

Facebook Conversion API

Upplever du att Facebook-pixeln missar konverteringar? Då kan Facebook Conversion API, eller CAPI, eventuellt hjälpa dig att täppa till luckorna.

Vad tyckte du om avsnitt 80 av Sökpodden? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com. Det uppskattar vi väldigt mycket!

Du lyssnar på #80 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Givetvis går det lika bra att lyssna via ItunesSpotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.

I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.

Klicka på Play-knappen nedan för att spela upp!

Play

2 kommentarer

  1. Tack for alla fina Poddar ni gör. Jag har intresse for Seo, men jag har inte jobbat med det.
    Jag har 16 år av arbete inom vitvaror R&Ð. Jag vill gärna prova expandera svensk lyckade webbplatser till den arabiska marknaden (350 000 000 talare, en av världen 4 snabbt växlande sprak), kanske prisjakt kan passa? Vad tycker ni?

  2. Ahmed,

    Tack för din kommentar och kul att du uppskattar Sökpodden!

    Jag har tyvärr ingen kunskap om den arabiska marknaden. Men det låter generellt som en spännande idé. Lycka till!

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

#83 Trender

Webmaster Guidelines är en het potatis som det pratas om i avsnitt 83 av Sökpodden. Tilde, Micke och Nicklas snackar även om varför de gillar Google Trends och vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok. Du lyssnar väl?

lyssnar google på mig

Lyssnar Google på mig? – Är din integritet i fara?

Du är i en konversation med dina vänner om att åka på semester, och plötsligt dyker en annons för en tropisk resort upp. Du har just upplevt ett av de många sätt på vilka Google använder våra samtal för att […]

Representation blir rankingfaktor i bildsöket

Google kommer förändra hur de rankar bilder i syfte att göra bildsöket mer inkluderande – och i högre grad visa en större variation bilder baserat på personers utseenden.

pins

Pinnar du dina RSAs?

Föredrar du att pinna rubriker och beskrivningar i dina RSAs eller kör du helt utan pins i dina annonser? Det finns bra argument för båda ståndpunkterna och det är svårt att med säkerhet veta vilken väg som är bäst att välja.