Sökmotorkonsult.se

#80 Motvind

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom i avsnitt 80 av Sökpodden

I #80 av Sökpodden pratar vi URL-struktur, Facebooks motvind och avslutar med Facebook Conversion API. Lyssna gärna!

I detta jubileumsavsnitt av Sökpodden dukar vi upp en meny med tre festliga ämne:

URL-strukturer

Vad är viktigt att tänka på från ett SEO-perspektiv när du skapar din URL-struktur? Och finns det andra saker som också är viktiga att ta hänsyn till? Detta är några av de frågor vi pratar om i detta ämne.

Facebooks motvind

Det är mycket som gått mot Facebook på slutet. Vi går igenom några av dessa saker och pratar om hur det påverkar dig som annonsör.

Facebook Conversion API

Upplever du att Facebook-pixeln missar konverteringar? Då kan Facebook Conversion API, eller CAPI, eventuellt hjälpa dig att täppa till luckorna.

Vad tyckte du om avsnitt 80 av Sökpodden? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com. Det uppskattar vi väldigt mycket!

Du lyssnar på #80 av Sökpodden genom att trycka på Play-knappen nedan. Givetvis går det lika bra att lyssna via ItunesSpotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.

I detta avsnitt medverkar Björn Bydén, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom.

Klicka på Play-knappen nedan för att spela upp!

Sidan är senast uppdaterad 2022-11-24

Play

2 kommentarer

  1. Tack for alla fina Poddar ni gör. Jag har intresse for Seo, men jag har inte jobbat med det.
    Jag har 16 år av arbete inom vitvaror R&Ð. Jag vill gärna prova expandera svensk lyckade webbplatser till den arabiska marknaden (350 000 000 talare, en av världen 4 snabbt växlande sprak), kanske prisjakt kan passa? Vad tycker ni?

  2. Ahmed,

    Tack för din kommentar och kul att du uppskattar Sökpodden!

    Jag har tyvärr ingen kunskap om den arabiska marknaden. Men det låter generellt som en spännande idé. Lycka till!

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.