Sökmotorkonsult.se

#79 Rätt budget

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 79 av Sökpodden.

I #79 av Sökpodden försöker vi sätta rätt budget, vi pratar om nya mål i Google Ads och avslutar med vanliga anledningar till att SEO misslyckas. Lyssna gärna!

I årets första avsnitt av Sökpodden bjuder vi på följande 3 ämnen:

Rätt budget

Går det att komma fram till vad som är rätt nivå på en marknadsbudget? Vi går igenom olika sätt att se på det, och saker som vi tycker är viktiga att tänka på när du bestämmer budget för din marknadsföring.

Nya mål i Google Ads

Google har gjort en rejäl uppdatering av sidan för konverteringar där mål visas i Google Ads. Vad är det som egentligen har hänt och behöver du göra något?

Anledningar till att SEO misslyckas

Det kan finnas många anledningar till man misslyckas med sin SEO. I detta ämne går vi igenom ett antal övergripande saker som lätt kan stjälpa ett SEO-projekt.

Vad tyckte du om årets första avsnitt av Sökpodden? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com. Det blir vi alltid väldigt glada för.

Avsnitt #79 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så går det att lyssna via ItunesSpotify, RSS, eller andra poddappar som Acast.

I detta avsnitt medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson.

Klicka nedan för att spela upp!

Sidan är senast uppdaterad 2022-03-16

Play

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

annonstestning RSA Google Ads

Annonstestning med RSAs

Hur testar dina RSAs? Låter du Google göra grovjobbet åt dig eller litar du inte fullt ut på att deras algoritmer ska fatta rätt beslut åt dig? I denna artikel beskriver vi 5 olika metoder för att annonstestning.

budget Google Ads

Så kan du tänka kring din budget på Google Ads

Hur stor är en bra Google Ads-budget? Om det är första gången du bestämmer din budget för Google Ads kan det vara svårt att veta vad som är en rimlig nivå. Men det finns några faktorer som kan hjälpa dig att hitta rätt.

höststäda sajten

Hitta glömda subdomäner

Det är inte alls omöjligt att det gömmer sig glömda subdomäner på din webbsajt. Framförallt om sajten är gammal. I denna artikel lär du dig hur du hittar dessa subdomäner.

Helpful content

Få sajter påverkade i Helpful content update

Det har nu gått drygt två veckor sedan Google lanserade sin Helpful content update för engelska sökningar. Vi har undersökt hur algoritmuppdateringen påverkat sajter i Storbritannien och USA. 

Bilddagboken "fjortis"-selfie

Minns du Bilddagboken?

Hela tanken bakom bilddagboken, eller bdb som det också kallades, var att ha en bild som dagboksinlägg istället för ett blogginlägg. När sajten grundades hade många skaffat sin första digitalkamera eller till och med sin första mobil med inbyggd kamera, och bloggar var populära. Så det var ett logiskt steg att sätta ihop de två. Men mot slutet av 00-talet försvann sajten. Vad hände egentligen?