Sökmotorkonsult.se

#85 Sökordslös framtid

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid i avsnitt 85 av Sökpodden

I #85 av Sökpodden pratar vi om Domain Rating och andra länkmått, moderna kontostrukturer i Google Ads och spår in i en sökordslös framtid. Lyssna gärna!

Äntligen tillbaka efter ett kortare sommaruppehåll i juli. Vi hoppas alla lyssnare haft en alldeles fantastisk sommar. I detta avsnitt av Sökpodden bjuder vi på följande tre ämnen:

Domain Rating och andra länkmått

Domain Rating och andra länkmått är något som delvis delar branschen. Vissa gillar det, andra inte. I detta ämne ger vi vår syn på saken.

Modern kontostruktur

En sak som Google trycker hårt på för Google Ads är något de kallar för modern kontostruktur. Vi går igenom vad konceptet innebär samt djupdyker i den delen där lösningen inte är helt given.

Sökordslös framtid

Vi fortsätter att prata om Google Ads där det finns en hel del tecken på att vi går mot en sökordslös framtid. Vad kommer vara viktigt för att lyckas i denna typ av framtid är en av sakerna vi frågar oss.

Vad tyckte du om avsnittet? Skriv gärna en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com. Det uppskattar vi mycket! Hör gärna även av dig med vad du vill att vi ska prata om i höst.

Avsnitt #85 av Sökpodden lyssnar du på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så att lyssnar du via ItunesSpotify, RSS, eller valfri annan poddapp.

I detta avsnitt medverkar Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Victor Alenlid.

Play

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Visualisering av hur MySpace kändes mot slutet, som en stor spökstad. Några suddiga personer syns framför MySpace loggan.

MySpace – Från social mediejätte till spökstad

Lär dig mer om en av de första stora sociala nätverksplattformarna på internet, MySpace. Hitta ut hur sajten grundades, och hur den kom att bli en av de mest populära mötesplatserna på nätet under storhetstiden. Läs också om uppköpet av MySpace och hur det ledde till miljonförluster, samt om sajtens nedgång mot slutet.

Mockup-bild: Bing powered by ChatGPT

Microsoft ryktas implementera ChatGPT i Bing

Microsoft ryktas ha långtgående planer på att implementera ChatGPT i sin sökmotor Bing inom kort. Skulle ryktet visa sig stämma kan det skaka om sökmotormarknaden som vi känner den rejält.

Champagne-guld

SEM-året 2022

Vår head of SEM Felix Brynje summerar SEM-året 2022. Stort fokus på privacy och Smart shopping som ersattes av Performance Max är några av de saker du kan läsa om i denna artikel.

SEO-året 2022 - en nyårsresumé

SEO-året 2022

Slutet på coronadopingen, hela tio kända algoritmuppdateringar och alla pratar ChatGPT. Det har varit ett händelserikt SEO-år även i år. Här är vår årskrönika för SEO-året 2022.

Red alert

Så kan ChatGPT påverka Googles framtid

Kan ChatGPT på allvar rubba Googles dominans på sökmotormarknaden? I den här artikeln spekulerar vi hur framtiden kan komma att se ut.