Sökmotorkonsult.se

#83 Trender

Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus i avsnitt 83 av Sökpodden

I #83 av Sökpodden pratar vi om Webmaster Guidelines, Google Trends och utvärdering av annonsering på TikTok. Lyssna gärna!

I detta majavsnitt av Sökpodden fördjupar vi oss i dessa 3 ämnen:

Webmaster Guidelines

Webmaster Guidelines är för vissa ett känsligt ämne och som ibland delar branschen. Vi går igenom varför det är så och hur vi tycker man ska se på dessa riktlinjer och råd från Google.

Google Trends

Rätt använt kan Google Trends vara ett fantastiskt verktyg för att skapa bra och engagerande innehåll. Vi lyfter fram några exempel på hur vi själva använt det och vad vi gillar med Google Trends.

Utvärdera annonsering på TikTok

TikTok växer så det knakar och fler och fler annonsörer hittar till plattformen. I detta ämne pratar vi om vad som är bra att tänka på när du utvärderar din annonsering på TikTok.

Vad tyckte du om avsnittet? Skriv en kommentar nedan eller skicka ett mail till sokpodden@pineberry.com och berätta. Hör gärna även av dig med vad du vill att vi ska prata om i nästa avsnitt.

Avsnitt #83 av Sökpodden lyssnar du som alltid på genom att trycka på Play-knappen nedan. Eller så att lyssnar du via ItunesSpotify, RSS, eller valfri annan poddapp.

I detta avsnitt medverkar Tilde Mattsson, Michael Wahlgren och Nicklas Krus

Klicka nedan för att spela upp!

Play

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.