Sökmotorkonsult.se

Sökordsannonsering 2013

PPC 2013

2013 börjar närma sig sitt slut och året har bjudit på en hel del förändringar. Google har bland annat förändrat sin inställning till hur man ska hantera sina mobila enheter i kampanjer samt lanserat en ny sorts produktannonser för den svenska marknaden. Läs nedan om vilka stora förändringar som ägt rum under 2013.

Förbättrade kampanjer

Google Adwords utvecklade alla sina kampanjer till förbättrade kampanjer vilket innebar en del stora förändringar för annonsörerna. Den största förändringen var att de gick ifrån sina tidigare riktlinjer om att mobila enheter ska ha separata kampanjer. Den stora uppdateringen tvingade annonsörerna att använda en kampanj för alla enheter, vilket vi inte anser gynnar annonsören i stort.

Google Shopping i Sverige

Google Shopping är en lösning för produktannonsering som lanserades i Sverige under november 2013. Det här möjliggör för Google Adwords-annonsörer att annonsera med sina produkter i ett helt nytt annonsutrymme i sökresultatet.

Nya annonsmarkeringar

Senaste månaderna har vi sett att Google valt att testa en ny form av annonsmarkering i sökresultatet. Det är en lösning som sedan tidigare används i det mobila sökresultatet där man istället för att använda en bakgrundsfärg för att urskilja annonserna, istället har en gul annonsmarkering framför varje annons.

Uppgraderade sitelinks

En intressant utveckling av annonseringen i Google Adwords lanserats under året är uppgraderade sitelinks. Det medför att för varje sitelink finns även har möjligheten att skriva ytterligare två beskrivande rader. Uppgradera sitelinks har inneburit störst förändringar för varumärkesrelaterade sökningar, men skulle på sikt kunna vara en väg för Google att utöka annonsutrymmet ännu mer.

Offline omvandlingar

Det innebär en möjlighet att importera omvandlingar i Google Adwords som inte genast leder till försäljning på nätet utan när köpet görs per telefon eller på en fysisk plats.

Sidan är senast uppdaterad 2013-12-18

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Sökmotormuseum

Pineberry öppnar världens första sökmotormuseum

Efter 16 framgångsrika år inom digital marknadsföring har vi på Pineberry beslutat att utöka våra tjänster genom att öppna det allra första sökmotormuseet.

Simon Davidsson, Michael Wahlgren och Tilde Mattsson i avsnitt 92 av Sökpodden

#92 Fåfänga

Avsnitt 92 av Sökpodden är här! Denna gång pratar Simon, Micke och Tilde om Bing är värt att satsa på, går igenom några nyheter som kommit inom Performance Max och avslutar avsnittet med en diskussion om nyckeltal som faller under det mindre smickrande begreppet Vanity Metrics. Du lyssnar väl?

Google analytics

Din data i GA4 kommer skilja sig

Stämmer inte din siffror i GA4 mot det du ser i UA? Även om detta kan kännas frustrerande är det väntat. GA4 och UA skiljer sig på så många sätt att datan inte är helt jämförbar. Däremot kan det vara bra att förstå varför du ser skillnader i dina siffror och hur stora skillnaderna är.

inget att förlora

Våga mer i sämre tider

Det finns fördelar med att det är sämre tider. En sådan är att du ges möjlighet att våga mer med din marknadsföring. Du har helt enkelt mindre att förlora. Så passa på att göra de stora förändringarna i din marknadsföring som du dragit dig för att göra tidigare.

black friday datum

När är black friday & cyber monday 2023? – Alla datum!

Nu för tiden finns det många kampanj- och temadagar att hålla reda på, särskilt under hösten när det är viktiga händelser som Black Week, Cyber Monday och Black Friday. Här är de datum du behöver hålla koll på!