Sökmotorkonsult.se

Tjänster i sökresultatet

Google utvecklar hela tiden sitt sökresultat med nya funktioner och tjänster. Det senaste exemplet från USA är en lånekalkyl direkt i sökresultatet.

Google vill gärna behålla besökarna inom sitt eget nätverk så att de kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dem. Det senaste exemplet som vi nu kan se i USA är en lånekalkyl som dyker upp för relaterade sökningar som ”mortgage calculator” och ”loan interest calculator”.

Bild från http://searchengineland.com.

Detta är inget vi har sett i Sverige ännu men det finns andra exempel på vår marknad. Söker du till exempel ”översätt” eller ”från svenska till spanska” så dyker Google translate upp direkt i sökresultatet.

Det samma gäller för en uträkning.

 

 

Söker du på en artist och låt så dyker youtube upp högst förutsatt att låten finns med där. På så sätt ökar möjligheten att de får behålla besökaren inom sitt nätverk.

Dessa tjänster är såklart en bra service för besökarna men Google vill tjäna pengar så därför om de kan koppla det till sina annonser så gör de det eller kommer att göra det. Om du söker ”flyg London” så dyker Google flights upp och möjlighet att köpa plats i träfflistan finns.

Google flights

Så om vi återvänder till den nya lånekalkylen kanske det inte dröjer länge innan det finns ett låneerbjudanden direkt i kalkylatorn.

Sidan är senast uppdaterad 2017-12-18

3 kommentarer

  1. Googles vädertjänst är helt ok också. Testa att googla exempelvis ”vädret gotland”. Du får dels en bild av dagens väder samtidigt som du får en långtidsprognos (8 dagar). De har kapat det sökresultatet:)

  2. Tjänster i sökresultatet är ju en väldigt bra funktion tycker jag. Tror det kommer bli mer och mer funktioner i sökresultatet i fortsättningen. Bra för användarna.

    Kommentar av Staffan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

techjättarna

Amerikanskt lagförslag kan ändra spelplanen för Google

Ett lagförslag i USA hotar att drastiskt ändra spelplanen för techjättar som Google, Amazon och Apple. Om lagen blir verklighet kommer dessa företag inte längre få favorisera sina egna produkter och tjänster. Sannolikt skulle detta vara en positiv utveckling för mindre företag som är beroende av techjättarna för att nå nya kunder.

youtube

YouTube kan öppna upp för andra annonsnätverk

Google har erbjudit sig att öppna upp YouTube för andra annonsnätverk än sitt eget i ett försök att blidka myndigheterna inom EU. Är det på riktigt denna gång eller blir det ”bara” ett nytt CSS?

Björn Bydén, Michael Wahlgren och Felix Brynje i avsnitt 84 av Sökpodden

#84 Freshness

Kan Ahrefs nya sökmotor, Yep, utmana Google på riktigt? Detta är ett av ämnena som Björn, Felix och Micke pratar om i avsnitt 84 av Sökpodden. De djupdyker även i varför freshness är en faktor för Google och om man ska pinna i sina RSAs på Google Ads eller inte. Du lyssnar väl?

Collage av bilder på partiledarna, fr v till höger: Johan Pehrson, Ebba Busch, Per Bolund, Märta Stenevi, Nooshi Dadgostar, Ulf Kristersson, Riksdagshuset, Annie Lööf och Magdalena Andersson.

Partierna som är störst på Google – inför valet

Vilket parti har störst synlighet på Google? Och vilken av partiledarna googlas mest? Med knappt fyra månader kvar till valet gör vi ett SEO-nedslag i politiken. 

peak oil

Har vi nått ”Peak WordPress”?

För första gången i mannaminne så minskar marknadsandelen för WordPress. Är detta ett tillfälligt hack i kurvan eller är det ”Peak WordPress” som vi bevittnar?