Sökmotorkonsult.se

Tjänster i sökresultatet

Google utvecklar hela tiden sitt sökresultat med nya funktioner och tjänster. Det senaste exemplet från USA är en lånekalkyl direkt i sökresultatet.

Google vill gärna behålla besökarna inom sitt eget nätverk så att de kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dem. Det senaste exemplet som vi nu kan se i USA är en lånekalkyl som dyker upp för relaterade sökningar som ”mortgage calculator” och ”loan interest calculator”.

Bild från http://searchengineland.com.

Detta är inget vi har sett i Sverige ännu men det finns andra exempel på vår marknad. Söker du till exempel ”översätt” eller ”från svenska till spanska” så dyker Google translate upp direkt i sökresultatet.

Det samma gäller för en uträkning.

 

 

Söker du på en artist och låt så dyker youtube upp högst förutsatt att låten finns med där. På så sätt ökar möjligheten att de får behålla besökaren inom sitt nätverk.

Dessa tjänster är såklart en bra service för besökarna men Google vill tjäna pengar så därför om de kan koppla det till sina annonser så gör de det eller kommer att göra det. Om du söker ”flyg London” så dyker Google flights upp och möjlighet att köpa plats i träfflistan finns.

Google flights

Så om vi återvänder till den nya lånekalkylen kanske det inte dröjer länge innan det finns ett låneerbjudanden direkt i kalkylatorn.

Sidan är senast uppdaterad 2017-12-18

3 kommentarer

  1. Googles vädertjänst är helt ok också. Testa att googla exempelvis ”vädret gotland”. Du får dels en bild av dagens väder samtidigt som du får en långtidsprognos (8 dagar). De har kapat det sökresultatet:)

  2. Tjänster i sökresultatet är ju en väldigt bra funktion tycker jag. Tror det kommer bli mer och mer funktioner i sökresultatet i fortsättningen. Bra för användarna.

    Kommentar av Staffan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Vem vinner melodifestivalen 2023? Bilden visar Loreen och Marcus & Martinus

Trendspaning: Vem vinner Melodifestivalen 2023 – på Google?

Årets stora dos av glitter, musik och dramatik närmar sig sin höjdpunkt. Finalen i Melodifestivalen äger rum i helgen och vi har självklart tagit på oss uppgiften att försöka spå årets vinnare. Genom att analysera sökvolym och söktrender har vi identifierat vilka artister och bidrag som verkar ha fått mest uppmärksamhet inför tävlingen. Så vem kommer att ta hem segern i år? Läs vidare för att ta reda på det!

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Emilia Milosavljevic i avsnitt 91 av Sökpodden

#91 Bard & Sydney

Sökpodden är här igen! I detta avsnitt 91 pratar Emilia, Kristian och Micke om Bard vs Sydney, gör en populär SEO-clinic och avslutar med att dela med sig av erfarenheter från genomgångar av annonskonto på Meta. Du lyssnar väl?

Nya Bing

Nya Bing med integrerad ChatGPT är här

Igår lanserade Microsoft en helt ny version av sin sökmotor Bing med integrerad ChatGPT. Vi summerar de viktigaste punkterna.

Google AI

­­Officiellt: Google lanserar chatboten Bard och AI-svar direkt i sökresultatet

Ryktena visade sig stämma. Igår bekräftade Google att de lanserar Bard, en chatbot likt ChatGPT, och även kommer införa fler AI-baserade svar direkt i sökresultatet.

Greta talar i en mikrofon

5 gånger Greta utklassar sina motståndare på sociala medier

Greta Thunberg är just nu som enda kvinna med på topplistan över de mest gillade Twitter-inläggen någonsin. Här är 5 av Gretas mest uppmärksammade svar i sociala medier.