Sökmotorkonsult.se

Tjänster i sökresultatet

Google utvecklar hela tiden sitt sökresultat med nya funktioner och tjänster. Det senaste exemplet från USA är en lånekalkyl direkt i sökresultatet.

Google vill gärna behålla besökarna inom sitt eget nätverk så att de kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dem. Det senaste exemplet som vi nu kan se i USA är en lånekalkyl som dyker upp för relaterade sökningar som ”mortgage calculator” och ”loan interest calculator”.

Bild från http://searchengineland.com.

Detta är inget vi har sett i Sverige ännu men det finns andra exempel på vår marknad. Söker du till exempel ”översätt” eller ”från svenska till spanska” så dyker Google translate upp direkt i sökresultatet.

Det samma gäller för en uträkning.

 

 

Söker du på en artist och låt så dyker youtube upp högst förutsatt att låten finns med där. På så sätt ökar möjligheten att de får behålla besökaren inom sitt nätverk.

Dessa tjänster är såklart en bra service för besökarna men Google vill tjäna pengar så därför om de kan koppla det till sina annonser så gör de det eller kommer att göra det. Om du söker ”flyg London” så dyker Google flights upp och möjlighet att köpa plats i träfflistan finns.

Google flights

Så om vi återvänder till den nya lånekalkylen kanske det inte dröjer länge innan det finns ett låneerbjudanden direkt i kalkylatorn.

Sidan är senast uppdaterad 2017-12-18

3 kommentarer

  1. Googles vädertjänst är helt ok också. Testa att googla exempelvis ”vädret gotland”. Du får dels en bild av dagens väder samtidigt som du får en långtidsprognos (8 dagar). De har kapat det sökresultatet:)

  2. Tjänster i sökresultatet är ju en väldigt bra funktion tycker jag. Tror det kommer bli mer och mer funktioner i sökresultatet i fortsättningen. Bra för användarna.

    Kommentar av Staffan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Avsnitt 88 av Sökpodden med Sonlard Berglund, Michael Wahlgren och Ricci Chan-Udom

#88 Framtiden för länkar

I avsnitt 88 av Sökpodden dissekerar vi Metas nya ramverk Performance 5 innan vi går vidare till ett snack om Google Sheets och SEO. Vi avslutar med en diskussion om länkar kommer minska i betydelse. Lyssna gärna!

När börjar julen? Börjar julen tidigare varje år?

När börjar julen? Är det tidigare varje år?

Julhandeln tycks börja tidigare varje år. Men när börjar julen på riktigt? Är det när de första butikerna börjar dekorera inför julen? Eller först på julafton? Vad det än är, är det en sak som är säker: vi har svaret. Läs vidare!

kan man köpa facebook likes?

Ska man köpa likes på Facebook & Instagram (eller vilken social media som helst)?

Kan man köpa Facebook-följare, Instagram-likes eller Tiktok-följare? Ja, men det är ingen bra idé. Varför? Jo, det kan vi förklara för dig. Vi ger dig också tips och idéer om hur du kan arbeta med sociala medier utan att behöva köpa likes.

hemstickade plagget

Det hemstickade plagget – vann den på söket?

För ungefär två veckor sen gjorde jag en genomgång av tänkbara kandidater för Årets Julklapp 2022. Idag släpptes nyheten vad som till slut fick äran, och det blev det hemstickade plagget. Men är det också detta också poppis på Google? Låt oss ta en titt.

Årets julklapp 2022

Vad blir Årets julklapp 2022?

Det är den tid på året igen då vi alla börjar fundera på vad vi ska köpa till jul. Men vad blir den heta julklappen i år? Vi har tagit en titt på söket och hittat några produkter och tjänster som sannolikt kommer att vara populära julklappar 2022. Här kommer de bästa julklapparna enligt söktrenderna!