Sökmotorkonsult.se

Tjänster i sökresultatet

Google utvecklar hela tiden sitt sökresultat med nya funktioner och tjänster. Det senaste exemplet från USA är en lånekalkyl direkt i sökresultatet.

Google vill gärna behålla besökarna inom sitt eget nätverk så att de kan tjäna så mycket pengar som möjligt på dem. Det senaste exemplet som vi nu kan se i USA är en lånekalkyl som dyker upp för relaterade sökningar som ”mortgage calculator” och ”loan interest calculator”.

Bild från http://searchengineland.com.

Detta är inget vi har sett i Sverige ännu men det finns andra exempel på vår marknad. Söker du till exempel ”översätt” eller ”från svenska till spanska” så dyker Google translate upp direkt i sökresultatet.

Det samma gäller för en uträkning.

 

 

Söker du på en artist och låt så dyker youtube upp högst förutsatt att låten finns med där. På så sätt ökar möjligheten att de får behålla besökaren inom sitt nätverk.

Dessa tjänster är såklart en bra service för besökarna men Google vill tjäna pengar så därför om de kan koppla det till sina annonser så gör de det eller kommer att göra det. Om du söker ”flyg London” så dyker Google flights upp och möjlighet att köpa plats i träfflistan finns.

Google flights

Så om vi återvänder till den nya lånekalkylen kanske det inte dröjer länge innan det finns ett låneerbjudanden direkt i kalkylatorn.

Sidan är senast uppdaterad 2017-12-18

3 kommentarer

  1. Googles vädertjänst är helt ok också. Testa att googla exempelvis ”vädret gotland”. Du får dels en bild av dagens väder samtidigt som du får en långtidsprognos (8 dagar). De har kapat det sökresultatet:)

  2. Tjänster i sökresultatet är ju en väldigt bra funktion tycker jag. Tror det kommer bli mer och mer funktioner i sökresultatet i fortsättningen. Bra för användarna.

    Kommentar av Staffan

RSS feed for comments on this post.

Innan du kommenterar var vänlig och läs igenom reglerna för kommentarer

Kristian Jältsäter, Michael Wahlgren och Simon Davidsson i avsnitt 79 av Sökpodden.

#79 Rätt budget

Årets första avsnitt av Sökpodden handlar om att sätta rätt marknadsföringsbudget, det snackas om ny mål i Google Ads och så avslutas avsnittet med en diskussion om vanliga anledningar till att SEO misslyckas. Du lyssnar väl?

FloC blir Topics

Google dumpar FloC

Google gör sig av med FloC efter mycket kritik. Det nya system kommer istället heta Topics och vara helt fokuserat kring ämnen.

Antal offertförfrågningar Pineberry.com per år

Långsiktig digital marknadsföring lönar sig

Det är inte bara inom SEO det finns stora fördelar med att vara långsiktig. Detta gäller för alla former av digital marknadsföring vilket vi visar genom vår egen utveckling de senaste sju åren.

DuckDuckGo

Kan DuckDuckGo hota?

Det görs mer än 100 miljoner sökningar om dagen på DuckDuckGo. Innebär detta att Google, Bing och andra sökmotorer ska börja se DuckDuckGo som ett reellt hot?

CPM - cost per mille

Vad är en bra CPM?

Är 72 en bra CPM på Facebook? I denna artikel skriver vi om fyra olika saker som påverkar hur mycket du kommer betala i CPM när du annonserar i sociala medier.