Tänk Länk från början

Det som nästan alltid är svårast när du börjar med din hemsida är länkstrategi och sista delen i vår guide till en helt ny webbplats handlar om länktänk. Om du tänker på hur du ska få länkar redan från början har du ett rejält försprång för du kan anpassa siten till att få länkar.

Det här är förstås en av de mest komplicerade delarna i strategin för den nya hemsidan men det går att lösa och det finns många bra exempel. Det allra första du måste ta i beaktande är att du behöver innehåll som är värt att länka till. Du har en webshop som säljer leksaker, godis eller vad som helst. Varför ska jag länka till just din sida om rymdlego eller dina hallonbåtar?

Istället för att bara rapa upp produktbeskrivningarna som du får från leverantören, det finns allt för mycket av den varan, så behöver du tillföra något. Du behöver en utvärdering av godiset av 100 6-åringar eller du behöver en videomanual för konstruktionen av legoraketen, du behöver kundernas feedback på produkterna och du behöver recensioner av produkterna. Varför är Tripadvisor så stora? Är det deras många affiliatelänkar eller är det för att man kan skriva omdömen?

Nästa steg är den sociala kopplingen, det måste vara lätt att rekommendera dig oavsett vilka kanaler du väljer att satsa på. Det måste finnas en uppmuntran att länka till dig. Den här bloggen är ett ganska bra exempel, om man länkar till någon av artiklarna får man en riktig och fin länk tillbaka. Om man skriver en kommentar så får man också en. Det är inte ens unikt, det finns hur många bloggar som helst som fungerar på det här sättet men det fungerar. Låt dina användare använda ditt innehåll, dela med dig av din filmtopp som en widget, låt användarna sprida dina köpguider och till och med få en del av vinsten i fall de genererar köp. Det finns hur många sätt som helst att uppmuntra till länkar och det finns nästan lika många sätt att göra det bästa av dessa länkar. Fundera ut i förväg hur du ska gå tillväga och om du har problem med att komma på idéer så läs vår artikel om länkstrategier.

Det här var sista delen i guiden, hoppas den varit till nytta.

Sidan är senast uppdaterad 2010-10-09