Resultat

Sidan är senast uppdaterad 2021-03-04

Varsågod! Här kommer resultatet för din webbsida. Den här analysen går igenom hur välbyggd din webbsida är för att synas i sökmotorernas sökresultat. Maximalt kan din sida få 100 poäng i den här analysen och vi ger avdrag för varje fel i förhållande till hur viktigt det är från ett sökmotoroptimeringsperspektiv.

Förutom att din webbsida är byggd på rätt sätt så krävs det inlänkar för att lyckas med sin sökmotoroptimering. Inlänkar är länkar från andra sajter, som av olika anledningar länkar till din sajt. Dessa inlänkar kan beskrivas som röster på din sajt. Ju starkare röster i form av inlänkar man har, desto högre hamnar man i sökresultaten. Denna analys tar inte hänsyn till hur många eller starka inlänkar du har.

URL: http://www.voilawebbyra.se
Sökord: webbyrå
Tidpunkt: 2010-04-10 16:46
Sidan får 82/100 poäng!

Nästa steg: Få ut maximal lönsamhet av er sajt!

Att hålla sin sajt optimerad är en viktig aspekt i Googles bedömning, både när det kommer till SEO och annonsering på Google Adwords.
Kontakta oss gärna så berättar vi hur ni kan bli ännu lönsammare.

  • Få rådgivning av en expert
  • Få reda på er sajts potential
  • Få ut maximalt av din sajt
Få en offert
En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande

Skriv ut Gör ny analys

Analysdel Beskrivning Avdrag
Titel Det angivna sökordet är inte första ordet i titeln utan nr 2.
Ju tidigare ett ord ligger i titeln, desto mer och bättre anser sökmotorerna att det beskriver sidans innehåll. Därför bör sökordet ligga allra först i titeln. Använd gärna vårt verktyg för att optimera titlar.
-1 poäng
H1 Sökordet är inte första ordet i H1:an utan nr 2.
Ju tidigare ett ord ligger i H1:an, desto mer anser sökmotorerna att det beskriver sidans innehåll. Därför ska sökordet helst ligga allra först i H1:an.
-1 poäng
Antal sidor Din webbsajt har 5 indexerade sidor enligt Google. Detta är inte så många och du skulle skapa fler möjligheter att synas i sökresultatet om du ökade antalet sidor. Naturligtvis ska varje sida fylla ett syfte, att bara skapa nya sidor för sakens skull är inget vi rekommenderar.
Ju fler relevanta sidor med bra innehåll en webbsajt har desto bättre. Varje ny relevant webbsida innebär en ökad möjlighet att synas i sökresultaten på fler sökord.
-10 poäng
Textvolym Det finns 982 ord på sidan. Det är tillräckligt många.
Sökmotorer älskar text och ju mer relevant text en webbsida har desto bättre. Finns det mer än 500 ord på en sida är det bra.
 
Textrelevans Vi har inget att anmärka på. Textrelevansen är perfekt.
Sökordet finns med i brödtexten, vilket är bra. Sökmotorerna blir bättre och bättre på att känna igen synonymer, så använd gärna även andra ord och grammatiska former på ditt sökord i brödtexten.
 
Källkod Vi har inget att anmärka på. Sidans källkod är perfekt.
Webbsidan ska vara fri från frames, använda externa css-filer och ha en stor andel läsbar text i förhållande till kod.
 
Meta description Sidans meta description innehåller inte sökordet.
Att meta description innehåller sökordet ger en viss positiv effekt. Ju tidigare sökordet står med i meta description desto bättre. Använd gärna vårt verktyg för att optimera meta descriptions.
-3 poäng
Meta keywords Webbsidans meta keywords innehåller 7 st ord vilket är för många. Det ska finnas 5st meta keywords.
Om det finns för många sökord i meta keywords uppfattar sökmotorer det som överanvändning vilket ger negativa effekter.
-1 poäng
URL Vi har inget att anmärka på. Sidans URL är bra.
Om en webbsidas URL innehåller hela sökordet är det en fördel även om det inte är ett måste för kunna nå bra resultat på ett sökord. Exempelvis är den optimala URL:en för sökordet "bil": http://www.bil.se
 
Totalt 82 av 100 poäng
Vår slutkommentar
Bra resultat! Sidan är väl uppbyggd ur ett sökmotorperspektiv och generar förmodligen redan nu stadig trafik och har en hyfsad position. Men varför inte sträva mot stjärnorna och förstaplatserna? Ett par ändringar till så är du där. Följ gärna våra förslag, det kommer att löna sig.

Skriv ut Gör ny analys Vill du bli kontaktad?

Sökmotorkonsults kvalitetsstämpel!
Grattis! Din sajt tillhör den exklusiva skara som fått minst 80 poäng. Detta innebär att du är fri att använda vår kvalitetsstämpel. Genom att klistra in nedanstående HTML-kod på din sajt visar du för dina besökare att din sajt är sökmotorvaliderad enligt alla konstens regler. Varsågod!
Sökmotorkonsult

Html-kod för svart kvalitetsstämpel
Klistra in följande HTML-kod på din sajt:

<a href="https://www.sokmotorkonsult.se/" title="Sökmotorkonsult"><img src="https://www.sokmotorkonsult.se/img/validated_b_smk.gif" width="140" height="50" alt="Sökmotorkonsult" title="Sökmotorkonsult" style="border:none;" /></a>

Sökmotorkonsult

Html-kod för grå kvalitetsstämpel
Klistra in följande HTML-kod på din sajt:

<a href="https://www.sokmotorkonsult.se/" title="Sökmotorkonsult"><img src="https://www.sokmotorkonsult.se/img/validated_w_smk.gif" width="140" height="50" alt="Sökmotorkonsult" title="Sökmotorkonsult" style="border:none;" /></a>